LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Belaian Jiwa Karaoke Promosi

Belaian Jiwa Karaoke adalah Sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan P.A System Serta DJ bagi sebarang majlis. Kami berpengalaman luas mengendalikan banyak acara-acara rasmi untuk jabatan kerajaan, syarikat korporat, IPT, Hotel promosi produk juga MAJLIS PERKAHWINAN.

Set KAraoke Majlis Kahwin

Kami menyediakan perkhidmatan SISTEM PEMBESAR SUARA termasuk PENGACARA MAJLIS (DJ)...... Menerima tempahan untuk majlis-majlis seperti MAJLIS PERKAHWINAN, PERTANDINGAN KARAOKE, MAJLIS-MAJLIS RASMI, SUKANEKA dan LAIN-LAIN.

Perkhidmatan

Kami menyediakan perkhidmatan SISTEM PEMBESAR SUARA termasuk PENGACARA MAJLIS (DJ)...... Menerima tempahan untuk majlis-majlis seperti MAJLIS PERKAHWINAN, PERTANDINGAN KARAOKE, MAJLIS-MAJLIS RASMI, SUKANEKA dan LAIN-LAIN.

BIARLAH RAHSIA - SITI NURHALIZA

Biarlah RahsiaPenyanyi : Siti Nurhaliza Pernahkah kau bermimpi seketikaBerada di tempatkuMembayangkan pahit manis berlaluEntah siapa yang tahu Mungkin nanti kau jua merasakanBerdepan dengan kata menyesakkanTakkan tugumu kebalTiada pertimbangan.

Aku bukan untuk mu

Dahulu kau mencintaiku Dahulu kau menginginkanku Meskipun tak pernah ada jawabku Tak berniat kau tinggalkan aku Sekarang kau pergi menjauh Sekarang kau tinggalkan aku Disaat ku mulai mengharapkanmu Dan kumohon maafkan aku.

Monday, August 30, 2010

Kemalangan Yang Tak Patut Anda Lihat - 18SG


Saturday, August 28, 2010

hati yang berbunga-bunga~♥ - | KHAS BUAT GURU |

sesiapa yang bergelar guru atau bercita2 untuk menjadi seorang guru.. pasti akan tersentuh hatinya (^_^) mendengarkan ini... pemikiranku seperti berada ditaman bunga huhu.. rasa bahagia.. rasa kasih sayang menyeliputi hati dan jiwa... senyuman mereka manis...(^,^) anak2 yang berhati bersih.. kutujukan buat semua guru2ku diluar sana...(^_^) tanpa kalian.. siapalah khaulah mujahidah ini~♥

video

Monday, August 23, 2010

Kibar Jalur Gemilang - Marilah Kita Berkempen Demi Negara

Sempena 31hb Ogos 2010, Marilah kita ucapkan kepada Malaysia bahawa kita sebagai Bloggers menghormati serta sentiasa menyokong MALAYSIA sebagai negara yang kita cintai.. Sempena bulan kemerdekaan ini marilah kita membuat satu |kempen| ia ini kempen jalur gemilang.. walaupun ia tidak berkibar di dalam blog anda ia sudah memberikan seribu makna.. Marilah kita meletakkan bendera tersebut didalam Blog kita sebagai Tanda kita menyintai Malaysia.Tak terlambat lagi rasa kita nak tunjukkan semangat syg dan cintakan kita kepada negara sendiri. Bersamaan dengan bulan kemerdekaan dan kibar jalur gemilang. Apa salah kita juga sebagai bloger mengibarkan jalur gemilang dalam blog kita. So oleh itu, aku plan untuk satu kempen bukan lah besar sgt dan hanya memerlukan sokongan dari seluruh blogger2 yg ada di Malaysia. "Kempen 1 Blog 1 Bendera" itu lah yg aku maksudkan. Mudah sahaja dengan hanya meletak bendera2 yg ada ini di blog anda itu sahaja.


* Click gambar bendera di bawah ini dan 'save'kan untuk diletakkan di blog anda.





 





Semoga kita sama2 menyemarakkan semangat kemerdekaan yg telah kita capai selama 53 tahun ini untuk generasi akan datang. Jutaan Terima Kasih kepada yg telah menyokong.

Wednesday, August 18, 2010

Saleem Cinta Tiga Segi (Trilogik Cinta) Saleem - | Dengan Liriknya Sekali |



 

TRILOGIK CINTA [CINTA 3 SEGI]

Setahun sudah ku menunggu dirimu
Akhirnya kau menjadi milikku
Susahnya untuk melepaskanmu
Kerana kau ku cintai selalu

Tapi sayang
Kehadiran kekasih lamamu
Datang kembali mengenang
Cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini smua kerana diriku
Sedangkan akulah penawar
Dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat
Terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Andai kau pinta untuk melepaskanmu
Terpaksa aku turutkan
Jika ini suatu pengajaran
Di dalam percintaan

iklim salem antara hujan dan air mata - | Dengan Lirik Sekali |

 

ANTARA HUJAN DAN AIRMATA
.
LAGU - M.NASIR
LIRIK - SUDIRMAN
ALBUM - EPIGONI (2006)
.
Selebat hujan yang turun
Mencurah membasahi bumi
Tidak selebat hujan
Di dalam jiwaku
.
Sehebat halilintar
Membelah langit yang kelabu
Tidak sepanas petir
Yang membakar hidupku
.
Oh hujan
Di antara airmataku
Menitis laju
Bersama pilu pilu
.
Kucuba menghapuskan
Kenangan waktu silam
Namun bertambah membara
Rindu yang ku sekamkan
.
Semakin aku mencuba
Semakin terasa siksa
Inikah yang kau tinggalkan
Untuk diriku
Oh kasih..

Juwita - Saleem (HD/Karaoke/HiFiDualAudio)


Tuesday, August 17, 2010

Wali Band - Yank dgn Kord +Lirik


Sunday, August 15, 2010

DIKIRBARAT-KASIHKU-ANI AZWINIE


Saturday, August 14, 2010

Cleopatra Stratan - Numar Pan'La Unu


Cleopatra Stratan - Ghita


dikir moden - abe oh abe (ala2 'apo kono jang')

DIKIRBARAT-KUIH KELATE-ADIK WANI DAN MAN KHAN

DIKIRBARAT-COKEK MOK BOLOK 4-ADIK WANI DAN MAN KHAN

ZBP & Adik Wani - Male Sunat

JBT & Adik Wani - Cemburu

Jali Bunga Tanjung & Adik Wani - Joget Berkasih

Jali Bunga Tanjung & adik wani - guano demo

JBT & Adik Wani - Cemburu

Friday, August 13, 2010

Adik Wani & rizal ranjuna ( talak satu ).

Adik Wani - Usia Muda

Adik Wani - Bersamaku

Thursday, August 12, 2010

Munirah - Mabuk

Munirah - Ore Buje

Dikir barat Munirah anok tokdey besar

Munirah - Pacat

Adik Wani - SMS

Adik Wani - Janda

Adik Wani - Nak Tegur Rasa Malu

Tok Leh Nok Tido - adik wanie

Thursday, August 5, 2010

Tahukan Anda Muzik Malaysia ?


Muzik Malaysia
Muzik Malaysia merangkumi muzik tradisional dan kontemporari yang dimainkan oleh rakyat Malaysia.

Muzik tradisional
Rencana utama: Muzik tradisional
Muzik Malaysia banyak dipengaruhi bentuk muzik negara jirannya iaitu Indonesia dan Thailand, dan juga dipengaruhi oleh gaya muzik negara jauh seperti Portugis, Filipina dan China (Munan, 175). Kaum peribumi Semenanjung Tanah Melayu bermain dalam ensembel kecil digelar kertok, iaitu sebentuk muzik gamelan yang cepat dan berirama. Ghazal dari Tanah Arab amat laris di pasaran muzik Kuala Lumpur dan Johor, melahirkan bintang tekrenal seperti Kamariah Noor. Di Melaka, ronggeng merupakan jenis muzik tradisional yang paling laris dimainkan, dan didendangkan dengan alunan biola, gendang, akordion dan gong. Muzik dan tarian zapin dari Arab juga laris di seluruh Malaysia. Zapin lazimnya diserikan oleh gambus dan beberapa buah gendang. Dondang sayang pula perlahan dan bersungguh-sungguh dendangannya dengan campuran pengaruh dari China, India, Arab dan Portugal serta unsur tradisi.

Muzik pop
Persada muzik pop Malaysia berkembang dari muzik asli tradisional yang dipopularkan pada pada 1920-an dan 1930-an oleh rombongan Bangsawan, yang sebenarnya merupakan sejenis opera Malaysia yang dipengaruhi opera India yang mula-mulanya dikenali sebagai Wayang Pasir (Parsi) yang dimulakan oleh orang Parsi kaya-raya yang menetap di India. Rombongan ini memainkan ceritera dari pelbagai golongan budaya seperti orang India, Barat, Islam, Cina, Indonesia dan Melayu. Muzik, tarian, lakonan berkostum yang digunakan dalam persembahan bergantung kepada ceritera yang disampaikan. Pemuzik-pemuzik dalam rombongan ini kebanyakannya orang Melayu tempatan, orang Filipina dan orang Goa yang berasal dari India. Antara lagu-lagu pop Melayu yang terawal ialah Tudung Periok yang dinyanyikan oleh Momo Latif yang merakamkan lagu itu pada tahun 1930. Pada 1950-an P.Ramlee menjadi penyanyi dan komposer Melayu paling popular dengan sebarian balada perlahan seperti Azizah, Dendang Perantau dan Di Mana Kan Ku Cari Ganti yang amat diingati ramai.

Pop yeh-yeh
Pada 1960-an, pemuzik Pop yeh-yeh yang dipengaruhi muzik Barat menjadi tumpuan utama. Genre pop yeh-yeh amat popular di Malaysia, Singapura dan Brunei pada 1960an. Pop Yeh-yeh menakluki persada muzik Melayu dari 1965 hingga 1971. Muzik dan fesyen ala The Beatles dan kumpulan muzik rock and roll British yang lain pada 1960-an mencetuskan pengaruh kuat terhadap kumpulan pop yeh-yeh yang juga secara amnya dipengaruhi industri muzik Melayu ketika itu. Sebenarnya, istulah "pop yeh-yeh" dipetik daripada sebaris lagu Beatles popular berjudul She Loves You ("she loves you, yeah-yeah-yeah".) Lagu pop yeh-yeh tempatan pertama merupakan lagu Suzanna yang dinyanyikan oleh M Osman pada tahun 1964. Sewaktu kemuncak kegilaan pop yeh-yeh, kebanyakan kumpulan muzik genre ini mencuba sedaya upaya untuk meniru gaya rupa, gubahan muzik dan persembahan The Beatles. Biasanya kumpulan ini – dirujuk sebagai "kumpulan gitar rancak" atau singkatannya "kugiran" – terdiri daripada empat orang ahli yang menyanyi sambil memainkan empat alatan mzuik yang asas (dua buag gitar elektrik, sebuah bes elektrik dan satu set dram). Kebanyakan kumpulan tersebut dibentuk di Singapura dan di Malaysia. Negeri Johor dan Singapura dijadikan pusat kegiatan bagi kumpulan-kumpulan ini. Kebanyakan rakaman muzik mereka dilakukan di Singapura seperti di Studio EMI lama di MacDonald's House di Orchard Road serta banyak lagi studio kecil milik persendirian. Perkataan "kugiran" julung kalinya disiarkan di Radio Singapura dalam rancangan carta mingguan "Lagu Pujaan Minggu Ini" yang diacarakan oleh DJ Melayu pertama M.I.A. (Mohd Ismail Abdullah). Adalah difahamkan bahawa singkatan "Ku-Gi-Ran" merupakan cadangan seorang pegawai sari kata bernama Daud Abdul Rahman. "Kugiran" teridri daripada lima atau enam orang anggota termasuk seorang penyanyi utama, seorang pemain gitar utama, seorang pemain bes, seorang pemain gitar berirama, seorang pemain organ (atau keyboard) dan seorang pemain dram. Pembentukan dan perkembangan kugiran ini mendorong penubuhan dan kewujudan pelbagai syarikat rakaman di Singapura pada 1960-an dan kebanyakan lagu-lagu ini dirakam dalam bentuk piring hitam dan laris dijual dalam komersial. Sebilangan penyanyi yang mencipta nama ketika zaman itu termasuk M. Osman, A. Ramlie, Jeffrydin, Adnan Othman, Halim Yatim "Jandaku", Afidah Es, J. Kamisah, Siti Zaiton, J. Sham, A. Rahman Onn, Hasnah Haron, J. Kamisah, Fatimah M. Amin, Asmah Atan, Orkid Abdullah, A. Remie, Zam Zam, Salim I, Kassim Selamat, M. Rahmat, A. Karim Jais, M. Ishak, Hussien Ismail, Jaafor O, A. Halim, Azizah Mohamed, S. Jibeng dan L. Ramlee. Kumpulan rock dan pop yang turut masyhur ketika itu termasuk kumpulan The Rhythm Boys, The Siglap Five, The Hooks yang diketuai A. Romzi (dengan lagu hitnya Dendang Remaja), The Siglap Boys, Les Kafilas, The Cliffters yang menampilkan Rikieno Bajuri, Impian Bateks yang menampilkan Rudyn Al-Haj dengan lagu popularnya Naik Kereta Ku dan persembahan a capellanya seperti Oh Posmen, Gadis Sekolah etc, The Swallows yang terkenal dengan La Aube, Angkut-angkut Bilis etc yang dinyanyikan vokalis mereka Kassim Selamat. Lagu La Aube pernah laris di Jerman. Zaman kegemilangan pop yeh-yeh berakhir pada tahun 1971. Sejak itu, pusat industri muzik Melayu berpindah ke Kuala Lumpur. Ramai komposer, penggubah, epnulis lirik, penyanyi, dan penerbit mula berpijak bukan sahaja di Kuala Lumpur bahkan juga di kota lain seperti Johor Bahru dan Ipoh bagi mencari peluang dalam industri muzik Melayu yang kian berubah.

Perubahan citarasa muzik
D.J. Dave, Hail Amir dan Uji Rashid memperkenalkan muzik berpengaruh Hindustan pada 1970-an.
Sekitar akhir 1970-an dan awal 1980-an, pasaran bagi rakaman dan artis tempatan and artiste amat besar permintaanya, maka terikatlah kumpulan dan pemuzik yang sering bermain dalam kelab dan pab kepada kontrak rakaman. ketika inilah masanya apabila artis, kumpulan dan ahli perniagaan bukan berkaum Melayu menjelajahi industri muzik Melayu. Kumpualn-kumpulan seperti Alleycats, Discovery, Carefree dan Chendrawasih menerajui pemondenan muzik pop Malaysia; manakala penyanyi solo seperti Sudirman dan Sharifah Aini membantu industri mencapai kegemilangan. Sebelum pertengahan 1980-an munculnya satu lagi genre muzik, iaitu slow rock, heavy metal, hard rock dan blues. Kumpulan masyhur dari Barat seperti Scorpions, Led Zeppelin, Deep Purple, Def Leppard antara pengaruh bagi kugiran rock Malaysia. M. Nasir dan JS Kevin memainkan peranan penting dalam membentuk muzik rock di Malaysia sebgai penggubah dan penerbit selama hampir sedekad. Beliau menerbitkan hasil kumpulan rock tempatan seperti Search dan Wings lalu memacu mereka kepada tahap kemuncak muzik rock Malaysia. Gejala cetak rompak dalam bentuk menyalin kaset dan cakera padat menjadi meluas dan sukar terkawal ketika itu kerana jualan bahan-bahan ini meningkat dengan dorongan kejayaan ekonomi negara. Sekitar akhir 1980-an dan awal 1990-an, R&B dan muzik pop menjadi tumpuan pemuda di kota. Muzik ini berunsur kosmopolitan dan ditujukan kepada gologan profesional danberpendidikan. Penyanyi pujaan ramai seperti Sheila Majid serta penerbit terkemuka seperti Mac Chew dan Jenny Chin yang dipengaruhi R&B, fusion dan jazz mencapai impian mereka dan menyediakan haluan baru untuk ramai lagi artis R&B Malaysia akan datang. Pada pertengahan 1990-an, kumpulan KRU, sebuah kumpulan vokal yang terdiri daripada tiga orang adik-beradik membangunkan rap dan hip-hop Melayu.

Pengaruh agama Islam
Pada 1991, album bertemakan alam sekitar yang dirakamkan Zainal Abidin dikeluarkan, merangkumi lagu gubahan Mukhlis Nor dan penerbitan oleh Roslan Aziz. Album ini disambut hangat oleh orang awam dan persada muzik antarabangsa terutamanya di benua Asia. Sekitar waktu ini muzik pop nasyid iaitu sebentuk pop bertemakan agama Islam yang merangkumi kumpulan vokal dan diserikan muzik paluan. Muzik ini yang dibangunkan oleh Raihan, Rabbani NowSeeHeart dan Brothers ini juga disambut hangat oleh penduduk luar bandar dan golongan yang kuat pegangan agamanya. Pada tahun 1996 seorang gadis sekolah bernama Siti Nurhaliza dari pekan Temerloh, Pahang menghasilkan album yang diterbit oleh Adnan Abu Hassan. Album pop Melayu ini amat berjaya di dalam pasaran. Beliau memasukkan pelbagai genre muzik seperti pop Melayu, R&B dan muzik tradisi Melayu dalam album-album beliau yang seterusnya yang turut mencapai kejayaan besar. Penyanyi ini menjadi sensasi di negara.

1990-an sehingga kini
Menjelang akhir 1990-an dengan kewujudan kemudahan Internet, muat turun MP3 menjadi cara yang temudah dan termurah untuk memperoleh hasil rakaman. Cakera padat cetak rompak juga didapati di pasar malam dengan harga kira-kira satu suku daripada harga cakera padat asli, hasil daripada pengedar sah dan syarikat rakaman utama tidak mampu menyaingi pencetak rompak ini. Pasaran muzik makin merosot dengan kehadiran pemain MP3 dan telefon bimbit dengan ciri-ciri yang serupa. Ketika awal 2000-an, kemunculan bentuk hiburan yang baru iaitu rancangan realiti mampu mengembalikan minat orang awam terhadap hiburan muzik. Rancangan seperti Akademi Fantasia dan Malaysian Idol membolehkan orang awam memilih bintang pujaan mereka dengan menghantar SMS. Yang menarik orang awam adalah penglibatan mereka dalam membentuk selebriti dan bahawa mereka boleh memilih sesiapa sahaja yang mereka inginkan dan bukannya membiarkan syarikat rakaman membentuk artis. Kajian menunjukan bahawa berbanding dekad-dekad lalu banyak bentuk hiburan yang lain seperti DVD, televisyen berbayar, program radio yang makin bertambah bilangannya serta perubahan dalam gaya hidup telah mempengaruhi minat orang awam terhadap pemuzik tempatan. Namun, ini masih tidak menggambarkan litar muzik live yang aktif di mana para penghibur menggubah dan mempersembahkan karya sendiri. Pertumbuhan komersialisasi dan penempatan produk yang menggunakan pemuzik dan artis popular banyak menenggelami kehadiran persada muzik independent (atau bawah tanah) lalu memberikan "persepsi yang tersimpang" mengenai apa yang dibentukkan sebagai industri tempatan. Hasil rancangan realiti seperti Vincent Chong, Jaclyn Victor, Daniel Lee Chee Hun dan Mawi mampu menjual bilangan CD yang lebih berbanding artis bukan hasil rancangan ini. Kepelbagaian ini mempersonifikasikan barisan muzik popular yang meluas di Malaysia dan ketidaktentuan citarasa pengguna Malaysia terhadap keluaran budaya popular.

Rujukan
Munan, Heidi. "Music at the Crossroads". 2000. In Broughton, Simon and Ellingham, Mark with McConnachie, James and Duane, Orla (Ed.), World Music, Vol. 2: Latin & North America, Caribbean, India, Asia and Pacific, pp 175-182. Rough Guides Ltd, Penguin Books. ISBN 1-85828-636-0.

Crew-Crew Karaoke Belaian Jiwa

Selamat Berpuasa

Kami Warga Belaian Jiwa Karaoke Corner Mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Dan Jangan Lupa Puasa Ye... Kami Akan berhenti beroperasi sehingga tamatnya Bulan Ramadhan.. Ini bagi Menghormati Bulan Yang Mulia Ini... Salam Admin


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More